Bibury, fshati më i bukur në Angli

William Morris, poet, romacier dhe dizajner anglez, dikur e kishte përshkruar Biburyn si “fshatin më të bukur në Angli” – ndërsa këtë konstatim të tij me vonë e patën konfirmuar edhe shumë figura të çmuara, që e kishin vizituar këtë vendbanim të  vogël.

Madje, Bibury sot konsiderohet një prej fshatrave më të bukura dhe më piktoreske në botë, dhe jo vetëm në Angli.

Në qendër të fshatit, në sheshin e Shën Marisë, ndodhet një kishë e vjetër anglo-saksone, ndërsa përreth saj atraksioni kryesor turistik Arlington Row, një grup shtëpish të vjetra që datojnë që nga shekulli i 16-të.

Henry Ford ndërkaq, e kishte përshkruar këtë fshat si ikonë të Anglisë, ndërsa po këto shtëpi konsiderohen si shtëpitë më të fotografuara dhe më të bukura në Angli. /NGJYRA.COM/

Bibury 002 Bibury 08 Bibury Tourist Attraction, The Cotswolds, England Bibury 014 Bibury 003 Bibury 005 Bibury 011 Swan and River Coln, Bibury, The Cotswolds, England Bibury 012 Bibury 013 Bibury 07 Bibury 06 Cottages, Cotswolds, England. Bibury 016 Bibury 001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply