27 gabimet që i bëjmë në rini, dhe… pendohemi në pleqëri

Jeta rinore… kjo jetë… është e çmuar. Dhe, nuk kuptoni se çfarë mundësish ju ofron ajo derisa nuk plakeni. Janë ndjenjat, energjia dhe bukuria e rinisë ato që përbëjnë historinë më të madhe të jetës sonë. Megjithatë, duhet pasur kujdes…

Pse e themi këtë: Sepse, janë veprimet që i bëjmë – apo nuk i bëjmë – ato, që në pleqëri na tregojnë nëse kemi pasur një jetë të lumtur dhe, nëse e kemi shfrytëzuar atë ashtu siç do të duhej.

Për t’ju ndihmuar në këtë drejtim, Ngjyra.com ju sjellë 27 gabimet që i bëjnë shumica e të rinjve, për të cilat, pastaj – ndjejnë keqardhje në pleqëri. Ja se për çfarë do të pendoheni dikur në jetë:

jkookkdksllw1

1. Që nuk keni udhëtuar më shumë, sa herë që keni pasur mundësinë.

2. Që nuk jeni marrë me palestër, respektivisht që keni neglizhuar fizikusin tuaj.

3. Që nuk keni dhënë dorëheqje nga një punë e tmerrshme.

4. Që nuk keni thënë “Të dua”, sa herë që keni pasur mundësinë.

5. Që keni jetuar ëndrrën e tjetërkujt.

6. Që keni shpenzuar kohën kot.

7. Që nuk jeni përpjekur më shumë në shkollë.

8. Që nuk keni kaluar më shumë kohë me familje dhe shokët/shoqet.

9. Që keni mbajtur inate me njerëzit – sidomos të dashurit tuaj.

10. Që nuk e keni kuptuar me kohë sa të bukur jeni.

xvgergxcvxxx

11. Që jeni angazhuar tepër në punë.

12. Që nuk keni shfrytëzuar rastin të mësoni për gjërat që ju pëlqejnë.

13. Që nuk keni ndërmarrë ndonjë aventurë – sa për ta prishur rehatinë.

14. Që jeni kufizuar brenda rolit gjinor.

15. Që jeni përleshur pa nevojë.  

16. Që nuk i keni dëgjuar këshillat e prindërve.

17. Që keni qëndruar gjatë në një lidhje të keqe dashurie.

18. Që nuk keni mësuar të gatuani një ushqim të shijshëm.

19. Që jeni brengosur se çfarë thonë të tjerët.

20. Që i keni kufizuar veprimet tuaja për shkak të normave shoqërore.

Senior couple sitting side by side in a park. Image shot 2010. Exact date unknown.

21. Që keni nisur gjërat dhe nuk i keni përfunduar.

22. Që nuk keni performuar ndonjëherë para të tjerëve.

23. Që jeni brengosur shumë.

24. Që e këni lënë xhelozinë t’ua drejtonte jetën.

25. Që nuk keni gjetur kohë të krijoni kontakte ose të përfshiheni në aktivitetet shoqërore.

26. Që e keni lënduar shokun/shoqen e ngushtë.

27. Që nuk keni qenë mirënjohës sa duhet. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply