Arti i rrugës, 19 punime më të mira të vitit

Arti i rrugës (street art), sikur dhe çdo formë tjetër e artit, është duke ndryshuar në mënyrë konstante. Dikur, ky lloj i artit identifikohej me murale, sot ndërkaq, organizohen dhe festivale të tëra për të shpalosur këtë krijimtari artistike që zbukuron lagje të “shëmtuara”, ndërsa bartë me vete dhe porosi të caktuara…

Në vijim ju sjellim një koleksion të veprave më të mira të artit të rrugës që janë realizuar gjatë vitit të kaluar në pjesë të ndryshme të botës, nga artistë të talentuar.

Këto vepra krijojnë interaktivitet të paparë me ambientin që i rrethon, ndërsa për të kuptuar se çfarë porosie bartin ato, shikojeni fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

Papeete, Tahiti

mural arti 0001

Artisti: Еduardo Kobra

Casuarina, Peru

mural arti 0002

Artisti: JADE

Tauranga, Zelandë e Re

mural arti 0003

Artisti: Hula

Papeete, Tahiti

mural arti 0004

Artistët: Seth Globepainter dhe HTJ

Calais, Francë

mural arti 0005

Artisti: Banksy

Miami, SHBA

mural arti 0006

Artisti: INTI

Stockholm, Suedi

mural arti 0007

Artisti: Yash

Montreal, Kanada

mural arti 0008

Artisti: Emmanuel Jarus

Oslo, Norvegji

mural arti 0009

Artisti: Julien de Casabianca

Lodz, Poloni

mural arti 0010

Artisti: Alexis Diaz

Montreal, Kanada

mural arti 0011

Artisti: Seth Globepainter

Ordesa, Spanjë

mural arti 0012

Artisti: SPOK

Bobowa, Poloni

mural arti 0013

Artisti: NeSpoon

Torino, Itali

mural arti 0014

Artistët: Rems182 and Fabio Zanino

Sliema, Maltë dhe Sapri, Itali

mural arti 0015

Artisti: MTO

Bristol, Britani e Madhe

mural arti 0016

Artisti: Dale Grimshaw

Paris, Francë

mural arti 0017

Artistët: Zag dhe Sìa

Saint-Etienne, Francë

mural arti 0018

Artisti: Oakoak

Buenos Aires, Argjentinë

mural arti 0019

Artistët: Martin Ron & THG

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply