Ndërtesat më të larta dhe më të mahnitshme në Kinë

Gati sa nuk ekziston diçka tjetër në botë që kinezët do të pëlqenin më shumë sesa ndërtesat e larta dhe të bukura. Duke e marrë parasysh këtë fakt, Komiteti Ndërkombëtar i Këmbimit për Ndërtesat e Larta (CITAB) dhe Këshilli i Ndërtesave të Larta dhe Mjedis Urban (CTBUH) kanë vendosur të zgjedhin dhe nderojnë me çmime – rrokaqiejt më të mahnitshëm të këtij vendi.

Pasi që nuk kanë mundur të zgjedhin një ndërtesë të vetme për çmimin “Ndërtesa më e lartë në Kinë”, ata kanë zgjedhur katër sosh – si ndërtesat më të larta të vitit.

Ata po ashtu kanë zgjedhur fituesit në kategorinë e inovacionit, inegrimit në kuadër të mjedisit urban, si dhe çmimin e konstruksionit.

Që lista të jetë e kompletuar, ata kanë zgjedhur edhe çmimin e “trashëgimisë”, ku janë përfshirë disa nga ndërtesat që, me kalimin e viteve, janë shndërruar në simbole të arkitekturës kineze, respektivisht tashmë njihen si ikona të Kinës.

Siç dhe mund të paramendoni, ndërtesat e qytetit të Shanghait, janë më të përfaqësuarat në këtë top-listë.  /NGJYRA.COM/

Ndërtesa më e mirë e lartë në Kinë

kino nderto 001

“Asia Pacific Tower & Jinling Hotel”, Nanjing / P&T Group

kino nderto 002

“Bund SOHO”, Shanghai / von Gerkan, Marg and Partners Architects

kino nderto 003

“Hainan Road Lot 10”, Shanghai / Kengo Kuma and Associates

kino nderto 004

“Wangjing SOHO”, Pekin / Zaha Hadid Architects

Çmimi për mjedis urban

kino nderto 005

“Jing An Kerry Center”, Shanghai.

Çmimi i inovacionit

kino nderto 006

“Shanghai Tower”, Shanghai.

Çmimi i konstruksionit

kino nderto 007

“Hang Lung Plaza”, Shenyang.

Çmimi i trashëgimisë

kino nderto 008

Banka e Kinës, 1990, Hong Kong.

kino nderto 009

Selia qendrore HSBC, 1985, Hong Kong.

kino nderto 010

“Two IFC”, 2003, Hong Kong.

kino nderto 011

“Jin Mao Tower”, 1999, Shanghai.

kino nderto 012

“Shanghai Centre”, 1990, Shanghai.

kino nderto 013

“Taipei 101”, 2004, Taipei.

kino nderto 014

“White Swan Hotel”, 1983, Guangzhou.

kino nderto 015

“Shun Hing Square”, 1996, Shenzhen.

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply