Colmar, një prej qyteteve më të bukura në botë

Qyteti Colmar, në Alsace të Francës, nga shumëkush cilësohet si një prej qyteteve më të bukura në botë. I themeluar nga Karli i Madh, në vitin 884, sot ky qytet njihet si vatra e verërave të bardha cilësore.

Colmar po ashtu njihet dhe për kanalet e ngushta, nëpër të cilat lundrojnë varkat, shtëpitë e vjetra, si dhe tregun e vjetër, që ndodhet pranë sheshit “Petite Venice”.

Qyteti thuhet se nuk ka ndryshuar shumë që nga koha e Mesjetës, ndërsa ekziston dhe një legjendë që thotë se – gjatë Luftës II Botërore, ky qytet ishte kursyer nga bombardimi, mu për shkak të bukurisë së tij.

Në vijim ju sjellim një fotogaleri të këtij qyteti – ndërsa, ju mund të vlerësoni nëse ai vërtetë e meriton epitetin e një prej qyteteve më të bukura në botë. /NGJYRA.COM/ 

Colmar qyteti 001  Colmar qyteti 003 Colmar qyteti 004 Colmar qyteti 005 Colmar qyteti 006 Colmar qyteti 007 Colmar qyteti 008 Colmar qyteti 009 Colmar qyteti 010 Colmar qyteti 011 Colmar qyteti 012 Colmar qyteti 013 Colmar qyteti 014 Colmar qyteti 015 Colmar qyteti 016 Colmar qyteti 017

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply