Fëmijë shqiptarë jetimë në duar të ISIS

17 fëmijë shqiptarë kanë mbetur jetim në Siri, pasi baballarët e tyre janë vrarë gjatë luftimeve si pjesë e organizateve terroriste të ISIS-it. Sipas burimeve pranë Policisë së Shtetit dhe institucionit të Shërbimit Informativ Shtetëror, rezulton se gjatë luftimeve në Siri e Irak nga viti 2012 e deri më tani janë vrarë 14 shtatas shqiptarë.Nga të dhënat e dosjes, rezulton se shtatë prej këtyre viktimave janë larguar drejt Lindjes së Mesme së bashku me familjet e tyre. Referuar këtyre të dhënave, rezulton se 7 të vrarët kanë lënë pas bashkëshortet dhe 17 fëmijë jetimë.Në mesin e fëmijëve, thuhet në dosje, vetëm tre prej tyre janë të moshës madhore ndërsa 14 fëmijët e tjerë janë të mitur.

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply