Fushat e arta me kanola – mrekullia e natyrës

Ashtu si Yuanyang, qark ky në Yunnan – i njohur me fushat kaskadë të orizit  – edhe qarku Luoping, që shtrihet në pjesën jugore të Kinës ka mrekullitë e veta natyrore.

Çdo pranverë fushat këtu shndërrohen në det me valë të arta të kanolave – të njohura edhe si bimë eterovajore.

Këto fusha të gjera mbulohen me lulet e kësaj  bime të çmuar nga e cila bëhet vaji për gatim.

kanola111

Pamjet më të bukura panoramike janë nga malet dhe majat më të larta siç është Kodra e Gjelit të Artë.

Ky është peisazhi me lule më ngazëllyes dhe më tërheqës për turistët dhe fotografët. /NGJYRA.COM/

kanola2222 kanola666 kanola555 kanola444 kanola777

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply