Garzoni, një prej kopshteve më të bukura në Itali

Kopshti Garzoni konsiderohet si një prej kopshteve më të bukura në Itali. Rregullimi i këtij kopshti ka zgjatur dy shekuj – ndërsa dekorimi i tij kishte filluar në shekullin e 16-të, në kohën kur ishte një kopsht i thjeshtë.

Ky kopsht ndodhet në Collodi, një fshat të vogël mesjetar në Toskana, i njohur si vendlindja e Carlo Lorenzini – Collodit, autorit të Pinokut legjendar.

Kopshti është kombinim i renesansës dhe barokut, ndërsa brenda tij ndodhen statuja të shumta, bimë dekorative dhe fontanat.

Në Garzoni ndodhen dhe shkallët e mëdha që çojnë drejt pyllit të dendur, ndërsa brenda vetë pyllit një labirinth që u rekomandohet çifteve të dashuruara, sepse, sipas legjendës, kushdo që kalon nëpër këtë labirinth do të qëndrojë i dashuruar për kohë të gjatë. /NGJYRA.COM/

Garzoni kopsht 0001 Garzoni kopsht 0002 Garzoni kopsht 0003 Garzoni kopsht 0004 Garzoni kopsht 0005 Garzoni kopsht 0006 Garzoni kopsht 0007 Garzoni kopsht 0008 Garzoni kopsht 0009 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Garzoni kopsht 0011

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply