Hamilton, qyteti i 130 ujëvarave

Me më shumë se 130 ujëvara të mëdha dhe të vogla, qyteti Hamilton në Kanada – dikur qytet industrial – sot njihet si “kryeqyteti i ujëvarave” në botë.

Për ujëvarat e Niagarës, që ndodhen në kufirin SHBA-Kanada, sigurisht keni dëgjuar të gjithë, mirëpo pak njerëz e dinë se në lumin Niagara ekzistojnë dhe një mori ujëvarash tjera të mahnitshme. Vetëm në qarkun e qytetit Hamilton ekzistojnë 130 të tilla.

ujevara ham 0009

Hamilton, sot njihet si qyteti i ujëvarave, ndërsa për nder të tyre në këtë vend çdo vit organizohet një festival, i cili përfshin dhe vizitat të këto ujëvarat – një aventurë kjo e pëlqyer prej turistëve.

Edhe pse të gjitha këto ujëvara nuk e kanë madhështinë e ujëvarave të Niagarës, numri i tyre që ndodhen brenda qarkut të këtij qyteti ka bërë që ato të jenë një atraksion i vërtetë për dashamirët e natyrës dhe turizmit. /NGJYRA.COM/

 

ujevara ham 0001 ujevara ham 0002 ujevara ham 0003 ujevara ham 0004 ujevara ham 0005 ujevara ham 0008 ujevara ham 0012 ujevara ham 0013 ujevara ham 0010 ujevara ham 0014 ujevara ham 0011 ujevara ham 0015 ujevara ham 0007

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply