Kodrat e Ngjyrosura të Oregonit

Magjia natyrore, Kodrat e Ngjyrosura, gjenden në Oregon të SHBA-ve. Ky vend mahnitës është pjesë e Monumentit Kombëtar “John Day Fossil Beds”.

Emri i tij rrjedh nga shtresat shumëngjyrëshe, të krijuara gjatë epokave të ndryshme gjeologjike.

kodra ngjyra12

Shkencëtarët kanë gjetur edhe shumë fosile, që dëshmojnë se dikur ky vend ka pasur vegjetacion të pasur.

Erozionit, ndryshimeve klimatike dhe forcave tjera natyrore iu janë dashur miliona vite për t’i krijuar këto kodra mahnitëse.

kodra ngjyra6

Pamja e terrenit të ashpër është shumë tërheqëse për turistë dhe fotografë. Gjatë sezonit të reshjeve, vijat e verdha, portokalli dhe të kuqe bëhen veçanërisht drithëruese.

Në pranverë dhe verë toka mbulohet me lule shumëngjyrëshe, të cilat ia shtojnë bukurinë këtij vendi.

kodra ngjyra4

Shtigjet  e mira për ecje mundësojnë pamjen nga afër të peisazhit panoramik të kodrave të ngjyrosura. /NGJYRA.COM/

kodra ngjyra3 kodra ngjyra13 kodra ngjyra7 kodra ngjyra1 kodra ngjyra11 View on Painted Hills, John Day Fossil Beds National Monument; Oregon, U.S.A. kodra ngjyra8 kodra ngjyra5 kodra ngjyra2

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply