Kopshti i mrekullueshëm botanik në Montreal

Me një koleksion të pasur prej 22.000 llojesh dhe varietetesh të bimëve, 10 serrave të mëdha prej xhami dhe më shumë se 20 kopshteve tematike, ku të gjitha së bashku zënë një sipërfaqe prej më shumë se 75 hektarësh, Kopshti Botanik i Montrealit është i njohur si një nga kopshtet botanike më të mëdha dhe më të rëndësishme në botë.

botanik6

Ideja për këtë kopsht të mrekullueshëm lindi në mesin e shekullit të 19-të dhe me gjithë  problemet e shumta (si Depresioni i Madh, Lufta e Dytë Botërore etj.) disa njerëz të vendosur vazhduan të punojnë për zhvillimin e këtij kopshti, i cili tek në vitet 1970-ta filloi të shihej si një projekt serioz në Kanadë, ndërsa vëmendjen e botës e kishte tërhequr pas rreth një dekade.

botanik13

Në këtë kopsht ka kultura të ndryshme bimore, duke përfshirë edhe ato nga Kina dhe Japonia. Kopshti ofron edhe një program të veçantë për të rinjtë, gjatë të cilit ata njihen me të mirat  dhe mrekullitë e natyrës.

botanik3

Përveç që i shërben gjithë qytetit, me inkurajimin e mbjelljes së rregullt të pemëve, ruajtjen e natyrës dhe ngritjen e vetëdijes për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit, ky kopsht i shërben për të mirë botës mbarë. /NGJYRA.COM/

botanik18 botanik17 botanik19 botanik20 botanik21 botanik22 botanik15 botanik14 botanik12 botanik11 botanik10 botanik9 canoe botanik7 botanik4 botanik1 botanik23 botanik24 botanik27 botanik25 botanik28 botanik26 botanik2

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply