Lumi qiellor, margaritari i Kostarikës

Në pyllin e Parkut Kombëtar Tenorio, në Kostarikë, gjendet një lumë i magjishëm, i fshehur prapa një vullkani, i quajtur Rio Celeste (Lumi qiellor).

Ky lumë është i njohur për ngjyrën e tij karakteristike, që është pasojë e përzierjes së squfurit dhe karbonat kalciumit, që përhapën në ajër nga vullkani i afërt.

Përgjatë rrjedhës së këtij lumi të bukur ndodhen një mori burimesh, gejzirë dhe ujëvara, që tërheqin çdo vit numër të madh të turistëve.

Së për çfarë bukurie natyrore bëhet fjalë, shikojeni fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

Rio Celeste Catarata (Sky Blue River) near volcan Tenorio Rio Celeste 013 Rio Celeste 005 Rio Celeste 010 Rio Celeste 009 7 Natural Wonders in Costa Rica - Rio Celeste (Celeste River) Rio Celeste 007 Rio Celeste 006 Rio Celeste 003 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Rio Celeste 012 Rio Celeste 004

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply