Përmes shkarravitjes deri të arti i përkryer

Një artist nga Malajzia e ka kuptuar fare mirë që edhe shkarravitja mund të shndërrohet në art – madje, të të sjellë dhe famë botërore. Megjithatë, duhet pranuar se shkarravitja, respektivisht skicimi, i artistit me nofkën Vince Low, nuk janë vija të çrregullta e të pakuptimta, por vepra të mahnitshme.

E tëra kishte filluar kur Low ishte angazhuar në një fushatë promovuese të Shoqatës Malajziane të Dyslexias, në Kuala Lumpur.

Fillimisht ai kishte realizuar portretet e tre personave të famshëm që ishin të prekur nga sëmundja e dyslexias (personat që e kuptojnë botën përmes figurave dhe jo shkrim-leximit): piktori Pablo Picasso, muzikanti John Lennon dhe shkencëtari Albert Einstein.

Vince Low shkarravina 008

Ideja ishte që të tregohej se personat e prekur nga dyslexia nuk e humbasin talentin e lindur.

Kështu, me kalimin e kohës, Low e zhvilloi edhe më shumë teknikën e veçantë të shkarravitjes karakteristike, duke krijuar vepra edhe më komplekse arti.

Sot, ndërkaq, teknika e tij e pikturimit ka fituar famën botërore, ndërsa veprat e tij priten me dashamirësi nga adhuruesit e artit pamor. /NGJYRA.COM/

Vince-Low-shkarravina-020 Vince-Low-shkarravina-021 Vince-Low-shkarravina-022 Vince-Low-shkarravina-023 Vince-Low-shkarravina-024 Vince-Low-shkarravina-025 Vince Low shkarravina 018 Vince Low shkarravina 017 Vince Low shkarravina 016 Vince Low shkarravina 015 Vince Low shkarravina 014 Vince Low shkarravina 013 Vince Low shkarravina 012 Vince Low shkarravina 011 Vince Low shkarravina 010 Vince Low shkarravina 009 Vince Low shkarravina 007 Vince Low shkarravina 005 Vince Low shkarravina 004 Vince Low shkarravina 003 Vince Low shkarravina 002 Vince Low shkarravina 001 Vince Low shkarravina 006 Vince Low shkarravina 019

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply