Një shtëpi magjike në Johannesburg

Kompania “Nico van der Meulen Architects” ka realizuar një projekt mahnitës të një shtëpie në Johannesburg, në Afrikë të Jugut. Shtëpia e quajtur, “Kloof road house”, është konceptuar si një shtëpi familjare, që ofron mjedis të këndshëm për jetesë, si brenda, ashtu dhe jashtë saj.

Plani i kësaj shtëpie, me sipërfaqe prej 1,100 m2, ofron vizitura të bukura drejt natyrës dhe oborrit qendror – ku kanë dalje të gjitha dhomat e saj.

Shtëpia duket si një skulpturë moderne, dizajni i së cilës dominohet nga çeliku, qelqi dhe betoni.

shtepia Kloof 014

Ngjyra e zezë e fasadës dhe këndet e përthyera ndërkaq, eliminojnë hijet – ndërsa dritat e vendosura me plan – theksojnë pjesët më të bukura të shtëpisë, siç janë dhomat me dy nivele, shkallët, si dhe pishinën që gjendet në oborrin qendror.

Mobilimi i shtëpisë po ashtu është bërë me shije të hollë për t’u përshtatur me interierin modern të saj. /NGJYRA.COM/

shtepia Kloof 019 shtepia Kloof 010 shtepia Kloof 009 shtepia Kloof 018 shtepia Kloof 012 shtepia Kloof 008 shtepia Kloof 007 shtepia Kloof 006 shtepia Kloof 005 shtepia Kloof 004 shtepia Kloof 003 shtepia Kloof 021 shtepia Kloof 013 shtepia Kloof 016 shtepia Kloof 022 shtepia Kloof 017 shtepia Kloof 020 shtepia Kloof 002 shtepia Kloof 015

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply