Njihuni më artin që po e pushton botën

Grafitet dhe arti i rrugës, apo muralet, shpeshherë janë konsideruar si vepër huliganësh, apo si diçka që lidhet me krimin dhe adoleshentët e papërgjegjshëm. Megjithatë, ky mendim ka filluar të ndryshojë, ndërsa ky lloj i artit tashmë vlerësohet si diçka që mund të zbukurojë një rrugë, një lagje, madje dhe të shndërrohet në pikë identifikuese të një qyteti të tërë.

Ky lloj i artit, që zakonisht krijohej ilegalisht – pa lejen e drejtuesve të qytetit – është interesant sidomos për turistët, ngase ai prezanton një kulturë pa e thënë një fjalë të vetme.

Edhe pse shumëçka mund të thuhet për këtë trend – një gjë është e sigurt, ai ka bërë vend në botën e artit… Ndëkaq, ne ju sjellim 20 qytete të botës që prezantojnë artin e rrugës në pamjen e tij më të mirë të mundshme. /NGJYRA.COM/

1. Mexico City, Meksikë

arti i rruges1

2. Londër, Britani e Madhe

arti i rruges2

3. Pragë, Republika Çeke

arti i rruges3

4. Libsonë, Portugali

arti i rruges4

5. Lodz, Poloni

arti i rruges5

6. Bogota, Kolumbi

arti i rruges6

7. New York City, SHBA

arti i rruges7

8. Valparaiso, Kili

arti i rruges8

9. Sao Paulo, Brazil

arti i rruges9

10. Paris, Francë

arti i rruges10

11. Melburn, Australi

arti i rruges11

12. Berlin, Gjermani

arti i rruges12

13. Cape Town, Afrika e Jugut

arti i rruges13

14. Moskë, Rusi

arti i rruges14

15. Bethlehem, Bregu Perëndimor

arti i rruges15

16. Stamboll, Turqi

arti i rruges16

17. Bristol, Britani e Madhe

arti i rruges17

18. Santiago, Kili

arti i rruges18

19. Buenos Aires, Argjentinë

arti i rruges19

20. Rio De Janeiro, Brazil

arti i rruges20

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply