Pavijoni mahnitës i Marsejit

Disa vite me parë, kur qyteti francez Marseji ishte shpallur Qyteti Evropian i Kulturës, aty është përuruar edhe pavijoni Vieux Port Pavilion, i projektuar nga byroja projektuese Foster + Partners.

Struktura e pavijonit është shumë e thjeshtë, ka formën e një tende diskrete, e punuar nga çeliku inox – e hapur në të gjitha anët, ndërsa është e mbështetur në shtylla të holla dhe mbulon një sipërfaqe prej 22 metra gjerësi me 46 metra gjatësi.

Vieux Port Pavilion6

Pavijoni ka një sipërfaqe të lëmuar me shkëlqim, e cila pasqyron portin dhe hapësirën nën të, gjë që nuk është parë ndonjëherë më parë. /NGJYRA.COM/

Vieux Port Pavilion7 Vieux Port Pavilion6 Vieux Port Pavilion2 Vieux Port Pavilion3 Vieux Port Pavilion1

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply