Scala dei Turchi – plazhi i pazakontë në Sicili

Scala dei Turchi është një shkrep shkëmbor/plazh në bregdetin e Realmonteas, në afërsi të qytetit Porto Empedocle, në  Sicilinë jugore, në Itali.

Për shkak të ngjyrës së tij të pazakontë të bardhë dhe përmendjes së tij të shpeshtë në historitë për detektivë të Andrea Camillerit, ky plazh është bërë një atraksion turistik dhe është propozuar gjithashtu që të futet në listën e trashëgimisë botërore të UNESCO-s.

Scala_dei_Turchi2

Ky shkrep është emërtuar si Scala dei Turchi për shkak të sulmeve të shumta të piratëve turq, të cilët në të kaluarën e kanë plaçiktur këtë rajon dhe për shkak të pamjes së tij të pazakontë, që ngjason me shkallët e bardha që dalin nga deti./NGJYRA.COM/

Scala_dei_Turch10 Scala_dei_Turchi7 Scala_dei_Turchi10 Scala_dei_Turchi12 Scala_dei_Turchi13 Scala_dei_Turchi3 Scala_dei_Turchi1 Scala_dei_Turchi8 Scala_dei_Turchi9 Scala_dei_Turchi5 Scala_dei_Turchi6 Scala_dei_Turchi4

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply