Ses Fonts Ufanes, një mrekulli unikate hidrologjike

Në pyllin Campanet, në Spanjë, gjendet një mrekulli unikate hidrologjike, që lajmërohet pas shirave të rrëmbyeshme – “gejziri i rrafshët”, që shfaqet herë pas here dhe duket sikur një lumë i zakonshëm – për t’u zhdukur më pastaj pa gjurmë.

Ky lumë i vogël i përkohshëm, është një lloj i burimit nga një lumë i afërt. Pas shirave të rrëmbyeshme, lumi del nga shtrati dhe mbushë tokën me ujë – që më pastaj del në sipërfaqe dhe shndërrohet në fenomenin e njohur me emrin Ses Fonts Ufanes.

Për ata që nuk i njohin regjionet e ujërave nëntokësore – ky fenomen mund të duket si një gejzir i zakonshëm. /NGJYRA.COM/

Ses Fonts Ufanes 0004 Ses Fonts Ufanes 0002 Ses Fonts Ufanes 0001 Ses Fonts Ufanes 0005 Ses Fonts Ufanes 0006

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply