Shëtitja nëpër kurorat e lisave në luginën Danum

Larg nga njerëzit e edhe më larg nga qytetërimi modern, natyralistët e konsiderojnë zonën e mbrojtur të luginës Danum, në Malajzi, një parajsë të vërtetë në tokë.

I njohur si një nga eko-sistemet më komplekse në botë, ky pyll është shtëpi e shumë specieve të rrezikuara siç janë: rinoçeronti sumatran, bantenga (lloj i lopës së egër), elefanti aziatik, leopardi i turbullt, orangutani dhe për një gamë të gjerë të bimëve.

Danum-20

Përveç ekspertëve që e vizitojnëpër ta studiuar dhe mbrojtur eko-sistemin kompleks nëkëtë vend të largët, i cili mbulon 438 kilometra katrorë në Sabah të Malajzisë, lugina Danum është atraktive edhe për turistë të zakonshëm.

Aty mundësohen aktivitete të shumta si: noti, shikimi i zogjve, turnet e organizuara natën nëpër xhungël dhe një prej aktiviteteve më të popullarizuara në të – ecja nëpër urën që kalon nëpër kurorat e lisave. /NGJYRA.COM/

Danum-22 Danum-21 Danum-19 Danum-24 Danum-18 Danum-17 Danum-15 Danum-14 Danum-13 Danum-10 Danum-9 Danum-8 Danum-7 Danum-4 Danum-3 Danum-2 Danum-1 Danum-16 Danum-12

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply