Shtëpia me dritaret më të mëdha në botë

Kjo shtëpi e rinovuar në Antwerptë Belgjikës ka një palë dyer nga qelqi, që njihen dhe si “dritaret më të mëdha në botë”. Dritaret trekatëshe, të dizajnuar nga studioja belge Sculp IT, janë mbresëlënëse nga aspekti i dizajnit – qoftë për nga madhësia e tyre, qoftë dhe për peshën që kanë.

Të dy krahët e dritareve, që çojnë drejt oborrit të shtëpisë, kanë peshë rreth katër tonë ndërsa lartësia e tyre është mbi 6 metra.

dritaret e medha1

Ato po ashtu ofrojnë ndriçim mahnitës brenda shtëpisë, ku ekziston një lidhshmëri e përkryer në mes të kuzhinës dhe tryezarisë me oborrin e shtëpisë.

Qëllimi i vendosjes së këtyre dritareve, sipas projektuesve të tyre, është të sigurohet ndriçimi natyral brenda shtëpisë, në të tri katet e saj.

Dizajni dhe realizimi i këtyre dritareve, si dhe mënyra e hapjes së tyre, janë përshtatur me madhësinë dhe peshën që ato kanë. /NGJYRA.COM/

dritaret e medha8 dritaret e medha7 dritaret e medha6 dritaret e medha5 dritaret e medha4 dritaret e medha3

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply