Shtëpia R – objekt i pushtuar nga ndriçimi natyral

Në qytetin gjerman të Schondorf, në afërsi të liqenit Ammersee, studioja projektuese gjermane Bembé Dellinger ka projektuar një vilë – e cila me formën e saj duket më shumë si një vepër artistike se sa një objekt banimi.

shtepiaR7

Katet e kësaj vile bashkohen dhe e plotësojnë njëri-tjetrin, ndërsa detajet që zakonisht bien në syjanë kornizat e dritareve nga çeliku me ngjyrë të zezë, që janë në kontrast me ngjyrën e bardhë të fasadës.

Në përgjithësi, forma e objektit përbëhet nga një mori këndësh të drejta dhe kështu ofron një efekt shumë dramatik.

shtepiaR8

Është quajtur “Shtëpia R” për shkak të 380 cilindrave të formave të ndryshme nga akrili, të cilët depërtojnë deri në pjesët e brendshme të murit, që mundësojnë njëkohësisht depërtimin natyral të rrezeve të diellit. /NGJYRA.COM/

shtepiaR6 shtepiaR5 shtepiaR3 shtepiaR2 shtepiaR4

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply