Ura me fontanë me ngjyrat e ylberit

Fontana “Ylberi i Hënës” gjendet në urën Banpo në Seul, në Korenë Jugore – ndërsa në librin e rekordeve botërore Guinness njihet si fontana më e gjatë e këtij lloji në botë.

Kjo fontanë posedon gati 10.000 LED “burime” që hedhin ujë në të dy anët e urës së gjatë 1.140 metra, që spërkatin 190 tonë ujë brenda minutës.

Banpo-12

Kjo fontanë është instaluar në shtator të vitit 2009, si dekor shtesë i këtij qyteti të mahnitshëm. Ajo njëherësh është dhe fontanë ekologjike që përdorë ujin e lumit, të cilin e kthen aty për aty.

Në Banpo, urën e parë me dy nivele në Korenë e Jugut – niveli i parë është i dedikuar për makina, ndërsa niveli tjetër për biçiklistët dhe këmbësorët – janë të instaluara 38 pompa uji me 10.000 LED burime nga të dyja anët, që hedhin ujin horizontalisht deri në 43 metra.

Banpo-1

Fontana aktivizohet disa herë gjatë ditës me interval 15 minutësh, më shpesh gjatë natës – ndërsa gjatë vikendeve vihen në pah dhe efektet speciale të saj. /NGJYRA.COM/

Banpo-15 Banpo-14 Banpo-13 Banpo-11 Banpo-10 Banpo-9 Banpo-7 Banpo-5 Banpo-4 Banpo-3 Banpo-2

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply