10 festivale të mahnitshme të luleve

Festivalet e luleve kremtohen çdo vit në pjesë të ndryshme të botës – ku nëpërmjet tyre prezantohet bukuria e natyrës, e cila gërshëtohet për mrekulli me kulturat lokale dhe argëtimin e shumëllojshëm.

Këto festivale janë përjetime të paharrueshme për pjesëmarrësit, e sidomos për turistët, që vijnë nga pjesë të ndryshme të botës.

Festivalet e luleve janë vërtetë magjike dhe unikate, ndërsa disa prej tyre datojnë me qindra vjet. Në vijim ju sjellim 10 festivale të tilla më të njohura dhe më të bukura në botë. /NGJYRA.COM/

10. Festivali i tulipanëve në Luginën Skagit, Washington, SHBA

fest lulush 0010

9. Battaglia di Fiori, Ventimiglia, Itali

fest lulush 0009

8. Batalla de Flores, Valencia, Spanjë

fest lulush 0008

7. Festivali i luleve, Medellin, Kolumbi

fest lulush 0007

6. Festivali kanadez i tulipanëve, Otavë, Kanada

fest lulush 0006

5. Parada e trëndafilave, Kaliforni, SHBA

125th Rose Parade Presented By Honda

4. Festivali i luleve, Chiang Mai, Tajlandë

fest lulush 0004

3. Festivali i luleve, Genzano Infiorata, Itali

fest lulush 0004

2. Tapeti i luleve, Bruksel, Belgjikë

fest lulush 0002

1. Festa da Flor, Madeira, Portugali

fest lulush 0001

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply