50 gjëra të cilat dëshirojnë t’i bëjnë njerëzit para vdekjes

Një kompani ka bërë hulumtimin e personave të rritur, me qëllim që të mësojnë dëshirat më të shpeshta të cilat njerëzit dëshirojnë t’i realizojnë para se të vdesin. Kështu kanë arritur t’i regjistrojnë 50 dëshira, mirëpo ekspertët kanë konstatuar që shumica e personave të rritur dëshirojnë t’i plotësojnë vetëm pesë qëllime jetësore të tyre.

Më shumë se një e treta e të anketuarve kanë thënë se nuk kanë kohë të mjaftueshme për t’iu kushtuar plotësimit të dëshirave dhe qëllimeve vetjake, 20 syresh janë frikësuar që gjatë realizimit të atyre qëllimeve do të mund të lëndohen seriozisht, 25 për qind konsideron se nuk janë të aftë t’i plotësojnë qëllimet, ndërkaq 12 për qind kanë pranuar që nuk kanë absolutisht kurrfarë ambiciesh që t’i plotësojnë dëshirat e tyre më të mëdha.

bota1

Në listë janë vendosur: udhëtimi nëpër botë, pagesa e kredisë, mësimi i gjuhës së re, shkuarja në një shtet tjetër…

Kjo është top-lista e 50 gjërave të cilat njerëzit dëshirojnë t’i bëjnë para vdekjes:

 1. Të bëhen milionerë
 2. Të udhëtojnë nëpër botë
 3. Të shohin dritën polare
 4. Të ecin këmbë nëpër Murin kinez
 5. T’i paguajnë kreditë dhe hipotekat
 6. Të udhëtojnë rrugëve të inkave
 7. Të shohin të shtatë mrekullitë e botës
 8. T’i shohin piramidat egjiptiane
 9. Të shpikin diçka që do të ndryshojnë botën
 10. Të shkojnë në Antarktik
 11. Të udhëtojnë me Orient Expresin
 12. Të shkojnë në safari
 13. Të shikojnë Taxh Mahallin
 14. Të mësojnë të ekzekutojnë në piano, kitarë, bateri
 15. Të kalojnë një natë në hotelin më të mirë në botë
 16. Të ndërtojnë shtëpinë personale
 17. Të drejtojnë veturën në rrugën e njohur amerikane 66 (Route 66)
 18. Të vizitojnë Laponinë
 19. Të notojnë me delfinë – peshkaqen
 20. Të emigrojnë
 21. Të mësojnë gjuhë të re
 22. Të blejnë një ishull
 23. Të darkojnë në restorant me yjet e Michelinit
 24. Të shkruajnë një roman
 25. Të shohin gorillat në pyje
 26. Të jetojnë dhe të punojnë jashtë vendit
 27. Të udhëtojnë me balonë
 28. Të pilotojnë një aeroplan
 29. Të udhëtojnë në Zelandë të Re me kampshtëpizë
 30. Të fillojnë dhe të drejtojnë punën e ëndrrave
 31. Të vozisin Segway
 32. Të shkojnë në Disneyworld
 33. Të luajnë bixhox në Vegas
 34. Të luajnë rolin e statistit në film
 35. T’u kushtohen punëve vullnetare
 36. Të provojnë bolidin e Formulës 1
 37. Të mësojnë të pilotojnë aeroplan apo helikopter
 38. Të krijojnë familje
 39. Të luajnë rolin e statistit në çfarëdo filmi
 40. Të hipin në majë mali si Mont Everesti.
 41. Të blejnë jaht
 42. Njihen me idhullin e tyre
 43. Të vrapojnë maratonë
 44. Të shohin drejtpërdrejt finalen e Garave botërore të futbollit
 45. Të njihen me mbretëreshën Elizabet
 46. Të mësojnë të surfojnë
 47. Të vizitojnë “Vendin e Harry Potterit në Floridë”
 48. Të lëshohen me litar poshtë mali
 49. Të kalojnë ushtrimet ushtarake
 50. Të zhyten në ujë me bombola oksigjeni.

A e keni parë edhe ju veten në njërin ndër këto qëllime të kësaj liste? /NGJYRA.COM/   

bota3 bota4

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply