Çdo gjë është e shkruar në gjakun e partnerit

Imagjinoni situatën në të cilën do të gjendeshit sikur t’ju pyeste partneri: “Cilin grup gjaku e keni?”. Më shumë se 95 për qind e japonezëve e dinë grupin e tyre të gjakut dhe janë të informuar se cilat grupe gjaku pajtohen me njëri-tjetrin.

Mbase shumicës së njerëzve të pjesës tjetër të botës i tingëllon e gjithë kjo e pabesueshme, mirëpo shoqëria japoneze në tërësi i jep rëndësi të madhe këtij fenomeni të shkrimit në gjak. Japonezët kanë shkuar aq larg saqë në disa shkolla formohen klasë me nxënës në bazë të  grupit të gjakut të cilët pajtohen me njëri-tjetrin.

Nëpër markete mund të gjenden madje edhe prodhime të ndryshme të përshtatura grupeve të gjakut: pije, sakëze, madje edhe prezervativët janë klasifikuar për bartësit e grupeve të gjakut A, B, AB dhe zero. Për këtë qëllim janë bërë udhëzime të veçanta të cilat ndihmojnë me rastin e blerjes.

dashuria-japoni3

0 (Zero) pozitive – Femrat me grupin zero të gjakut janë më të shoqërueshme, të afërta, amvisa të mira, mirëpo vetëm kur materialisht qëndrojnë mirë. Ky grup pajtohet mirë me grupet e meshkujve 0 dhe A pozitiv, ndërsa në disa raste edhe me zero negativët.

A pozitive. – Këto femra nuk janë posaçërisht romantike, mirëpo e respektojnë partnerin edhe kur martohen, janë të vendosura për të pasur martesë të harmonishme. Janë kreative, sensibile, mirëpo krenare dhe kokëforta dhe vështirë ia dalin me stresin. Grupit të këtillë u rekomandohen partnerët A pozitivë apo negativë, mirëpo më së shpeshti bien në kurthin e kandidatëve A pozitivë. Për femrën A pozitive zgjedhja më e mirë janë meshkujt A dhe AB pozitivë.

B pozitive. – Femrat e këtilla kërkojnë meshkuj të fuqishëm, kështu që pajtohen mirë me meshkujt 0 dhe B pozitivë. Duke pasur parasysh që mashkulli A pozitiv mund të jetë shumë i ndjeshëm, lidhja me të nuk rekomandohet. Femrës B pozitive i është e domosdoshme që edhe vetë të jetë pozitive dhe që ashtu të ndihet në shoqërinë e partnerit. Megjithatë këshillohet të ketë kujdes – nëse partneri potencial nuk është i gatshëm që të lidhet me të. Këtyre femrave u nevojitet vazhdimisht kujdesi, kanë kërkesa të tepërta dhe shpesh me vonesë vendosin të martohen.

AB pozitive.-  Femra me këtë grup gjaku i kushton rëndësi argëtimit dhe ajo nuk i do lidhjet shumë serioze. Për të zgjedhje e mirë është mashkulli i grupit AB, mirëpo edhe A, B apo 0 pozitivë. Këto femra janë shumë tolerante, andaj edhe bëjnë gabime, duke lejuar që të hyjë në jetën e tyre dikush i cili i pëlqen, duke mos i vërejtur disa sinjale negative.

0 negative. – Shanset më të mira i kanë meshkujt e grupit zero. Me ta emocionalisht më mirë pajtohen, sepse ata i ekuilibrojnë. Me meshkujt e grupeve AB të gjakut lehtë ia dalin, mirëpo nuk kanë shanse që të realizojnë martesë të rehatshme. Femrat 0 negative më shumë i tërheqin meshkujt se sa ato të kanë grupin 0 pozitiv apo A, sepse asgjë nuk mbajnë për vete, as lumturinë por as frustrimin.

A negative. –  Më së miri pajtohen me meshkujt A negativë, mirëpo mirë kalojnë edhe me AB negativët. Femrat a negative dëshirojnë dikë që do t’i kuptojë dhe nuk do t’i pengojë kur dëshirojnë të mbyllen në botën e tyre, ndërkaq mashkulli A negativ është pikërisht i tillë.

B negative. – Si edhe në rastin e femrave RH negative, këtij grupi në mënyrë të përsosur u përshtatet partneri i grupit identik të gjakut, mirëpo AB negativi mund t’u ndihmojë që fuqishëm të qëndrojnë në tokë, ndërkaq atë të mos e përjetojnë si urdhër. Të dy partnerët janë në gjendje të fokusohen në karrierë nëse pranë vetes kanë partnerin i cili gjithashtu i është kushtuar punës.

AB negative. – Femrat e këtij grupi të gjakut janë tolerante ndaj cilitdo që ia lehtëson jetesën, madje edhe kur me të nuk pajtohen posaçërisht. Njësoj i kënaqin meshkujt e grupeve A, AB apo B. Mashkulli i grupit B negativ kërkon përkujdesje dhe do të jetë i mrekullueshëm ndaj asaj nëse ajo është e tillë ndaj tij. /NGJYRA.COM/  

dashuria japoni1

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply