Fotot e bukura të shtegëtimit të fluturës Monarke

Fluturat Monarke (Danaus plexippus), një nga llojet më të njohura dhe më interesante të fluturave që jetojnë në zonën e Amerikës së Veriut, gjatë shtegëtimit të tyre i zbukurojnë drunjët me nuanca të ngjyrës portokalli dhe të zezë, meqë ato duken si gjethe ose petale të luleve.

flutura12

Këto flutura janë të njohura për shtegëtimet e tyre nga veriu i Kanadasë, që fillojnë në muajin gusht, për në Meksikë, ku qëndrojnë deri në pranverë, kur edhe kthehen prapa.

E veçanta e tyre është se asnjë flutur që niset për në Meksikë nuk arrin e gjallë në destinacionin e synuar. Gjatë kohës së shtegëtimit femrat i bëjnë vezët, prej të cilave çelin gjeneratat e reja, të cilat e vazhdojnë shtegëtimin deri në cak. /NGJYRA.COM/

flutura12 flutura11 Monarch Butterflies Migrate to Central Mexico flutura10 flutura7 flutura6 flutura5 flutura4 flutura3 Monarchs, Sierra Chincua Sanctuaria Mariposa, Michoacán, Mexico Monarch (Danaus plexippus), Michoacán, Mexico flutura13

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply