Goditja e vetëtimës, 17 imazhe të papërsëritshme

Vetëtima nuk godet dy herë në të njëjtin vend, së paku kështu thuhet në teori. Dhe të regjistrosh momentin kur një vend goditet nga qielli, gjatë shkarkimeve elektrike në atmosferë, është diçka vërtetë mbresëlënëse – sidomos kur bëhet fjalë për objektet apo zonat e njohura.

Ndoshta mendoni se ndonjë vend apo objekt specifik që e pëlqeni nuk është prekur asnjëherë nga rrufeja, por gaboheni, madje dhe objektet më të famshme në botë janë goditur nga forcat e natyrës.

Por, të kalojmë prej fjalëve në fakte, respektivisht në imazhe rrëqëthëse që janë kapur (disa nga amatorët) gjatë shkarkimeve elektrike në atmosferë, e që kanë prekur objektet e njohura në botë. /NGJYRA.COM/

1. Qendra Tregtare “One World”

vetetima1

 

Foto: Nick Carwile

2. Ndërtesat më të larta në Çikago

vetetima2

Foto: Craig Shimala

3. Bazilika e Shën Pjetrit, Vatikan

vetetima3

 

Fillimi i vitit 2013, pak kohë pas dorëheqjes së papës

4. Ura e San Franciskos

vetetima4

Foto: Phil McGrew (2012)

5. Kulla e Ajfellit

vetetima5

Foto: Bertrand Kulik (2008)

6. Monumenti i Washingtonit

vetetima6

Foto: Washington Post (2013)

7. Statuja e Lirisë

vetetima7

Foto: Jay Fine

8. Kanioni i Madh

vetetima8

Foto: Travis Roe

9. Empire State Building

vetetima9

Foto: Sean Gautreaux (2002)

10. Burj Khalifa, Dubai

vetetima10

Shkarkimi i rrufesë mbi ndërtesën më të lartë në botë

11. Vullkani Eyjafjallajökull, Islandë

vetetima11

Shpërthimi i vullkanit Eyjafjallajökull, në vitin 2010, ka sjellë disa imazhe mahnitëse

12. Mali Rushmore

vetetima12

E pashpjegueshme pse kjo strukturë shkëmbore është goditur nga vetëtima

13. Ura e Bruklinit

vetetima13

Foto: Rick Elkin (2008)

14. Ndërtesa “Space Needle”, Sietëll

vetetima14

Duket sikur po zbresin jashtëtokësorët

15. London Tower Bridge

vetetima15

Foto: Daoud Fakhri

16. Harku i Shën Luisit

vetetima16

Moti i lig dhe vetëtimat e patën ndërprerë ndeshjen Cardinals-Royals

17. Statuja e Krishtit Shpëtimtar

vetetima17

Kjo pamje është vërtetë e papërsëritshme!

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply