Ligjet e pazakonshme mbi dashurinë

Mbase ju duket që sot është e pamundshme të kontrollohet seksualiteti njerëzor, aq më  shumë me ligje shtetërore. Megjithatë, në shumë shtete ekzistojnë rregulla të shkruara zyrtare për sjelljen seksuale të banorëve.

Për shembull, nga viti 1990 në shumë shtete amerikane përdorimi i “dildos” ka qenë i ndaluar me ligj. Mirëpo, ky shembull nuk është i vetëm, ndërkaq ne po ju paraqesin ligjet më të pazakonshme lidhur me seksin, të aplikuar në tërë botën.

ligje sex4

SHBA – Ndalohet ereksioni në vend publik!

Është e njohur që në Amerikë secili shtet federal, por edhe secili qytet i kanë ligjet e veta specifike, nga të cilat disa janë krejtësisht bizare.

Në disa shtete amerikane seksi anal është i ndaluar. Në Detroit çifteve u është ndaluar seksi në vetura, pos nëse ajo është e parkuar në pronën e tyre private. E vetmja pozitë e pranueshme në seks është pozita misionare. Ndërkaq të tjerat konsiderohen të kundërligjshme në kryeqytetin amerikan Washington.

Në Pensilvani meshkujve u është i ndaluar ereksioni në publik.

Vetëm të martuarit mund të jenë gej!

Në Teksas është i ndaluar seksi anal midis dy meshkujve. Ky ligj ka të bëjë me meshkujt të cilët janë në martesë heteroseksuale! Në Aleksandri dhe në Minesota meshkujve u është e ndaluar të bëjnë dashuri me gruan nëse kanë ngrënë hudhër, qepë apo sardele. Nëse gruaja e tij megjithatë dëshiron seks, ligji e detyron t’i lajë dhëmbët.

Në Minesota gjithashtu është e ndaluar të flihet gjumë lakuriq.

Mundet, por vetëm në shpejtësi!

Në Oregon meshkujt mund të paguajnë gjobën nëse flasin fjalë të pista gjatë seksit, ndërkaq ky ligj nuk ka të bëjë me femrat. Në Ajova puthja nuk guxon të zgjat më shumë se pesë minuta. Shumë shtete amerikane gjithashtu kanë ligje të cilat kanë të bëjnë edhe me marrëdhëniet seksuale edhe ndërmjet dy kafshëve.

Në Detroit është i ndaluar seksi në automobil,  nëse nuk është i parkuar në pronën private të çifteve.

ligje sex3

Puna e ëndërruar!

Në Guam, ka meshkuj të cilëve puna e përhershme u është të flenë me pagesë me para me virgjëresha, sepse në atë  shtet me ligj u ndalohet vajzave të virgjra të martohen.

Britani e Madhe – Ndalohet seksi në motoçikletë!

Në Londër ndalohet seksi mbi motorin e parkuar. Në Liverpul femrat, të cilat punojnë si shitëse, mund të punojnë pa veshje të sipërme (topless), mirëpo vetëm nëse punojnë në tregti të cilat shesin peshq tropikalë.

Mos ha mish qengji pas seksit!

Ligjet islamike janë shumë të rreptë kur është fjala për seksin, ndërkaq njëri nga ligjet bizare thotë që nëse keni marrëdhënie seksuale me qengjin, do të bëni gjynah vdekjeprurës, nëse hani mishin e tyre pas seksit.

Në Liban meshkujve u është e lejuar të kenë marrëdhënie seksuale me kafshët e gjinisë femërore, mirëpo seksi me kafshët e gjinisë mashkullore dënohet me vdekje.

ligje sex2

Gjinekologu në pasqyrë

Në Bahrejn mjeku i cili është mashkull guxon t’i shikojë gjenitalet e femrës jo direkt,por vetëm nga pasqyra.

Për masturbim në Indonezi mund të dënoheni me heqje koke.

As në shtrat pa rroba

Femrave u është e ndaluar të ecin lakuriq në dhomë hoteli, pa rroba lejohen vetëm në banjë. Në Hong-Kong femra e tradhtuar ka të drejtë ta vrasë bashkëshortin, por pa ndihmën e askujt, ndërsa dashnoren mund ta vrasë në cilëndo qoftë mënyrë.

ligje sex5

Ndalohen filmat pornografikë

Nepali, Bangladeshi dhe Makao janë shtetet në të cilat është e kundërligjshme të shikohen filma të cilët shfaqin skena seksi, mirëpo edhe qimet e organeve gjenitale të meshkujve dhe femrave. Ligji nuk lejon shfaqjen e skenave të puthjeve në filmat në të cilët aktrojnë aktorët nga ato tri rajone.

Seksi vetëm në prani të vjehrrës

Në qytetin Kali të Kolumbisë femrës i lejohet të ketë marrëdhënie intime me bashkëshortin, ndërkaq gjatë seksit të parë nëna e saj patjetër duhet të jetë e pranishme në dhomë. /NGJYRA.COM/   

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply