Një shtëpi mahnitëse nga guri

Kjo shtëpi e bukur prej gurit gjendet në Chamoson të Zvicrës, ndërsa arkitektët nga kompania “Savioz Fabrizzi Architecte” kanë arritur ta plotësojnë dhe forcojnë atë me ndihmën e betonit.

Shtëpia përshtatet për mrekulli me natyrën shkëmbore ku është ndërtuar – ndërsa gjatë renovimit asaj u janë shtuar dritaret e mëdha – që sigurojnë ndriçim të mjaftueshëm në dhomat e vogla.

shtepi guri 2

Brendia është lënë qëllimisht fare e thjeshtë – ndërsa ngjyra gri e gurëve dhe betonit gërshetohet me atë ngjyrë portokalli të vendosur në kuzhinë.

Pronarët e kësaj shtëpie nuk duhet të brengosen për energjinë e konsumuar elektrike, pasi që në pullazin e saj janë vendosur 23 metra katrorë të pllakave solare, që krahas rrymës sigurojnë edhe ujë të ngrohtë më bollëk. /NGJYRA.COM/

shtepi guri 10 shtepi guri 15 shtepi guri 16 shtepi guri 17 shtepi guri 4 shtepi guri 18 shtepi guri 6 shtepi guri 13 shtepi guri 11 shtepi guri 19 shtepi guri 14 shtepi guri 7 shtepi guri 9 shtepi guri 8 shtepi guri 3

Kështu ishte dikur!

shtepi guri 20 shtepi guri 21

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply