Shtigjet e vrapimit mbi çatinë e shkollës

Gjatë planifikimit të hapësirave urbane, shumë shpesh – gjelbërimi është prioritar, mirëpo, problemi shfaqet kur për shkak të mbipopullimit të zonës urbane arritja e një qëllimi të tillë është pothuajse i pamundur.

Megjithatë, një mision i tillë nuk ishte i pamundur për kompaninë projektuese LYCS, kur ishte ngarkuar me projektimin e një shkolle të madhe në Tian Tai County të Kinës.

DCIM101GOPRO

Pasi që lokacioni ku duhej ndërtuar shkolla nuk ishte shumë i madh, dhe – sipas kërkesave të investitorëve – kërkohej hapësirë e gjelbëruar, terrene sportive si dhe shtigje për vrapim, grupi projektues erdhi me një ide shumë interesante dhe të paparë – duke vendosur shtigjet e vrapimit dhe terrenet sportive në çatinë e shkollës.

Kështu, projektuesit arritën të shfrytëzojnë hapësirën maksimalisht.

shkolla catia ballina2222

Shkolla me katër etazhe është e organizuar rreth oborrit të brendshëm, ku mundësohet ndriçimi natyral i hapësirave.

Ky model i projektimit promovon mësimin dhe kultivon të gjitha aspektet e jetës – artin, sportet, kulturën, traditën si dhe etikën. /NGJYRA.COM/

shkolla catia5 shkolla catia4 shkolla catia7 DCIM101GOPRO

 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply