Arti i Njeriut të Padukshëm

Artisti kinez, Liu Bolin (i lindur më 1973), veprat e të cilit kanë shëtitur botën, është më shumë i njohur thjesht si Njeriu i Padukshëm.

Punimet më të popullarizuara artistike të këtij artisti “të padukshëm” janë ato nga seria “Fshehja  në qytet”, punime fotografike këto në të cilat artisti “shkrihet” plotësisht me sfondin.

Ai qëndron për orë të tëra në një vend, derisa ndihmësit e tij e ngjyrosin atë, duke krijuar kështu një maskim të përsosur që e bënë atë të “shkrihet” me mjedisin.

Njeriu i Padukshem16

Liu ka thënë se qëllimi i tij nuk është që të zhduket në mjedis, por të bëhet pjesë e tij.

Punimet e Njeriut të Padukshëm nuk paraqesin zhdukjen e individit, por paralajmërojnë për mjedisin konsumues i cili e kaplon atë tërësisht.

Shikoni edhe ju këto punime të mrekullueshme dhe përpiquni ta vëreni Njeriun e Padukshëm. /NGJYRA.COM/

Njeriu i Padukshem1 Njeriu i Padukshem2 Njeriu i Padukshem3 Njeriu i Padukshem4 Njeriu i Padukshem5 Njeriu i Padukshem7 Njeriu i Padukshem8 Njeriu i Padukshem9 Njeriu i Padukshem10 Njeriu i Padukshem11 Njeriu i Padukshem12 Njeriu i Padukshem13 Njeriu i Padukshem14 Njeriu i Padukshem15 Njeriu i Padukshem18 Njeriu i Padukshem19 liu_bolin_hitc_no.65_telephone_booth_photograph_118x150cm_2008 Njeriu i Padukshem21 Njeriu i Padukshem22 Njeriu i Padukshem23 Njeriu i Padukshem24 Njeriu i Padukshem26 Njeriu i Padukshem25

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply