10 librat e rekomanduar nga njerëzit më të suksesshëm në botë

Me gjithë rritjen meteorike të shfrytëzimit të internetit, leximi i një libri të mirë është ende burimi më i madh i të mësuarit.

Nëse ju nevojitet ndihmë për planit tuaj të biznesit, ose thjesht të thelloheni dhe kënaqeni në një roman intrigues, atëherë librat në vijim me siguri do t’i përmbushin kërkesat tuaja.

Ju sjellim në vazhdim 10 librat të cilat njerëzit më të suksesshëm të botës ju rekomandjnë t’i lexoni.

Drejtori i Përgjithshëm i Facebook, Mark Zuckerberg

MARK ZUCKERBERG

“The Aeneid” nga Virgjili

Zuckerberg sugjeroi këtë klasik në një profil të tij të vitit 2010.

Drejtori i përgjithshëm i Trump Organisation, Donald Trump

DONALD TRUMP

“The Power of Positive Thinking nga  Norman Vincent Peale

Besone apo jo, Trump ishte njëherë në shumë borxhe dhe me sa duket ky libër e ka  frymëzuar kur ai i kishte pasur punët shumë ngushtë.

Themeluesi i Virgin Group, Richard Branson

RICHARD BRANSON

‘Stalingrad’ nga Antony Beevor

Në librin e tij “Screw It, Let’s Do It”, Branson ka shkruar se ky është libri i tij i preferuar.

Drejtori i përgjithshëm i Berkshire-Hathaway, Warren Buffet

WARREN BUFFET

“Bull! nga Maggie Mahar

Nëse Buffet e rekomandon, atëherë me siguri se duhet ta lexoni këtë libër.

Ish-Drejtori i përgjithshëm i Microsoft, Bill Gates

BILL GATES

“The Catcher in the Ryenga J.D. Salinger

Në një intervistë për Akademinë e Arritjeve, Gates ka deklaruar se  “Catcher in the Rye” është libri i tij i preferuar.

Drejtoresha e përgjithshme e Own Network, Oprah Winfrey

OPRAH WINFREY

“To Kill a Mockingbirdnga Harper Lee

Në një dokumentar të Mary McDonagh Murphy për librin “To Kill a Mockingbird”, Winfrey ka bërë publike se ky është libri i saj i preferuar.

Drejtori i përgjithshëm i Coca Cola, Muhtar Kent

MUHTAR KENT

“The Ascent of Money: A Financial History of the World” nga Niall Ferguson

Nëse dikush e di se si t’i shtojë paratë, atëherë ai është Drejtori i përgjithshëm i Coca Colës.

Drejtori i përgjithshëm i JP Morgan, Jamie Dimon

JAMIE DIMON

“The World is Flatnga Thomas L. Friedman

Sipas,Business Insider ky libër ishte në krye të një liste të dërguar nëpërmjet postës elektronike një grupi të praktikantëve në JP Morgan.

Drejtoresha e përgjithshme e Yahoo!, Marissa Mayer

MARISSA MAYER

“The Design of Everyday Thingsnga Donald Norman

Marisa ka deklaruar se libri i saj i preferuar është “The Design of Everyday Things”.

Drejtori i përgjithshëm i Morgan Stanley, James Gorman

JAMES GORMAN

”Tinker Tailor Soldier Spynga John Le Carre

John bën pjesë në mesin e shumë  atyre që i pëlqejnë romanet e mira të spiunazhit, ndërsa  “Tinker Tailor SoldierSpy” është më i preferuari i tij. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply