John Bramblitt, piktori i verbër që po e mahnitë botën

Këto piktura të ndritshme e shumëngjyrëshe janë punuar nga artisti amerikan John Bramblitt, i cili e ka humbur të pamurit në moshën 30-vjeçare, si pasojë e komplikimeve nga epilepsia nga e cila ai kishte vuajtur që nga mosha 2 vjeçare.

Bramblitt filloi të pikturojë pikërisht në kohën kur e kishte humbur tërësisht të pamurit, kur edhe kishte mësuar t’i dallonte ngjyrat duke e prekur me gishta teksturën e tyre. Ai gjithashtu kishte mësuar se si t’i përdorë ngjyrat duke e përvijuar një imazh dhe si t’i përdorë gishtat e tij për ta drejtuar brushën.

John Bramblitt2

Shumica e portreteve të tij janë inspiruar nga ngjarjet që i ka përjetuar në jetën e tij gjatë kohës kur ai shihte.

Bramblitt ka punuar edhe piktura të njerëzve në bazë të përfytyrimit të dukjes së tyre, thjesht duke ua prekuratyre fytyrën me gishtat e tij. Ai kurrë nuk e ka parë gruan apo djalin e tij, por portretet që ua ka bërë atyre janë të jashtëzakonshme.

Arti i Bramblitt është duke fituar popullaritet gjithnjë e më të madh në galeritë e ekspozuara në mbarë SHBA-të. Puna e tij më e fundit përfshin tekstet e këngëve të shkruara në alfabetin Braj (Braille) në ngjyrat dhe fytyrat në pikturat e tij, të cilat ai i fton shikuesit (përfshirë edhe ata që nuk janë të verbër), që t’i prekin dhe ndjejnë.

John Bramblitt12

Bramblitt është i angazhuar edhe në punëtori të ndryshme ku ju ligjëron artistëve të rinj me aftësi të kufizuara teknikat e artit të fokusuara në përshtatje, për çka edhe ka marrë tre Çmime Presidenciale Shërbimi. /NGJYRA.COM/

John Bramblitt11 John Bramblitt10 John Bramblitt16 John Bramblitt4 John Bramblitt7 John Bramblitt8 John Bramblitt9 John Bramblitt6 John Bramblitt5 John Bramblitt15 John Bramblitt3 John Bramblitt14 John Bramblitt13

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply