Një objekt banimi në formë të gjarprit në Meksikë

E ndërtuar në një vend me vegjetacion të dendur, në Naucalpan të Meksikës, “Foleja Quetzalcoatl” është një strukturë fantastike në formë të gjarprit – që ngërthen brenda vetes 10 apartamente, me sipërfaqe prej 5,000 m2.

I dizajnuar nga arkitekti i njohur meksikan, Javier Senosiain, ky objekt i takon “arkitekturës organike”, që inspirohet nga natyra dhe ka ndikim minimal mbi ambientin.

Quetzalcoatl 0008

Projektimi në një vend përplot shpella, kodra dhe pyje, ishte një sfidë por dhe inspirim për Senosiainin – i cili, hyrjen e një shpelle e ka parë si gojën e gjarprit me pupla, Quetzalcoatl, që paraqet hyjninë nga kultura antike e Amerikës së Mesme.

Sipas mitit, Quetzalcoatl dhe një hero mitik prej të cilit kanë prejardhjen shumica e banorëve të Amerikës së Mesme.

Përkundër strukturës gjigante në formë të gjarprit, që ka zënë vend në këtë lokacion, relievi dhe vegjitacioni kanë mbetur pothuajse të paprekur. /NGJYRA.COM/

Quetzalcoatl 0003 Quetzalcoatl 0002 Quetzalcoatl 0004 Quetzalcoatl 0005 Quetzalcoatl 0006 Quetzalcoatl 0007 Quetzalcoatl 0009 Quetzalcoatl 0010

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply