“Pfeiffer Beach”, plazhi me rërë ngjyrë vjollce

“Pfeiffer Beach” vështirë mund të gjendet në hartat turistike të Kalifornisë, sepse ky plazh goditet fuqishëm nga erërat, kështu që, shumë pak shfrytëzohet nga pushuesit  – ndërkaq, valët përplasen fuqishëm mbi shkëmbinj, andaj nuk preferohet as për surfim.

Megjithatë, ky plazh në SHBA ofron pamje të papërseritshme. Krahas shkëmbit gjigant me vrimë në formë të çelësit, rëra e plazhit Pfeiffer vende-vende është ngjyrë vjollce, ngjyrë që nganjëherë, zhduket në tërësi.

Pfeiffer-Beach-2

Ngjyra vjollce e rërës vjen nga minerali mangan që ndodhet në shkëmbinjtë e afërt, e të cilin uji i detit e sjellë deri në plazh.

Ngjyra vjollce e rërës është më e dukshme pas stuhive dimërore – kur, ngënjëherë, mund të marrë dhe ngjyrën rozë, e rrallëherë edhe të gjelbër. /NGJYRA.COM/

Pfeiffer-Beach-6 Pfeiffer-Beach-7 Pfeiffer-Beach-4 Pfeiffer-Beach-3 Pfeiffer-Beach-5

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply