Pirateria kineze nuk ka të ndalur

Molla u bë dardhë, Puma u bë Tunë, Adidasi Adidos, Supermeni Specialmen… të gjitha këto emërtime vijnë nga Kina – vendi ku në vazhdimësi kopjohen produktet e kompanive më të mëdha botërore.

Në vijim ju sjellim një fotogaleri me disa nga produktet më të famshme botërore që janë kopjuar dhe hedhur në treg nga plagjiatorët kinezë, e të cilët arrijnë të vjedhin pothuajse në tërësi dizajnin, logon apo pamjen e produkteve perëndimore, por jo dhe cilësinë e tyre.

Dhe, duket që kinezët nuk e kanë ndërmend të ndalen, ngase punojnë sipas parimit: “Origjinali është fajtor – sepse ia nisi i pari”. Se për çfarë bëhet fjalë, shikojeni fotogalerinë në vijim. /NGJYRA.COM/

kina-mall0003 kina-mall0010 kina-mall0002 kina-mall0004 kina-mall0005 kina-mall0006 kina-mall0001 kina-mall0008 kina-mall0009 kina-mall0013 kina-mall0012 kina-mall0014 kina-mall0015 kina-mall0016 kina-mall0017 kina-mall0018 kina-mall0020 kina-mall0007 kina-mall0019 kina-mall0011

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply