Burri sheh pas 33 vjetësh vërbëri

Larry Hester humbi shikimin e tij në moshën 30 vjeçare, kur ishte diagnostifikuar me një sëmundje të rrallë gjenetike që quhet “retinitis pigmentosa”. Kjo sëmundje shkakton ndryshimet retinore, që çojnë në humbje periferike të vizionit dhe njihet edhe me emrin “vërbëria e natës”.

Sëmundja ka shumë përhapje dhe mendohet se rreth 1.5 milion njerëz në të gjithë botën vuajnë nga Retinitis Pigmentosa. Tani Larry shërohet falë inovacionit të mjekëve amerikanë. /NGJYRA.COM/

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply