Dongchuan, lugina e mahnitshme e tokës së kuqe në Kinë

Edhe pse ofron një peizazh të mahnitshëm, lugina Dongchuan në Kinë nuk është një vend që gjenden në secilën hartë turistike, madje thuhet se ajo me qëllim u fsheh për një kohë nga fotografët që e kishin vizituar, vetëm që ata të kishin privilegjin të fotografonin këtë lokacion të jashtëzakonshëm.

Dheu i kuq në këtë zonë mbulon mijëra metra katorë sipërfaqe, ndërsa konsiderohet si diçka unikate në Kinë (një zonë tjetër e tillë me tokë të kuqe, e njohur botërisht, është ajo në Rio de Janeiro, në Brazil).

Dongchuan 002

Për shkak të klimës së ngrohtë dhe lagështisë, me kalimin e kohës, elementet e hekurit që gjenden nën tokë kanë oksiduar dhe, pas disa shekujsh, kanë marrë ngjyrë të kuqe.

Që nga kohët e lashta, Dongchuan njihet edhe si kryeqyteti i bakrit.

Toka e kuqe është e plleshme, prandaj fermerët këtu mbjellin perimet e tyre, të cilat, në kombinim me bazamentin ku mbillen, krijojnë nunaca spektakolare të ngjyrave, që tërheqin fotografët nga të gjitha anët e botës. /NGJYRA.COM/

Dongchuan 008 Dongchuan 012 Dongchuan 007 Dongchuan 006 Dongchuan 004 Dongchuan 005 Dongchuan 013 Dongchuan 011 Dongchuan 003 Dongchuan 010 Dongchuan 014 Dongchuan009

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply