Les Mees – ferma më e madhe solare në Francë

Në kodrat e rrafshnaltës La Colle des Mees, në jug të Francës, ndodhet ferma solare Les Mees. Me 112.000 module solare, që shtrihen në 200 hektarë tokë, kjo është ferma më e madhe solare në Francë, e cila gjeneron 100 MW të energjisë së pastër – që mjafton për furnizimin e 12.000 shtëpive.

Për shkak të lartësisë mbidetare prej 800 metrash dhe pastërtisë së ajrit në këtë pjesë të Francës, kjo fermë gjeneron 10-15% më shumë energji se sa projektet e ngjashme në lokacionet tjera.

Les Mees 8

Krahas faktit se kjo fermë gjeneron energji të pastër – ajo po ashtu ka ndikim fare të vogël negativ në ambient, sepse panelët solarë janë vendosur pa përdorur themele betoni – kështu që, dy dekada më vonë, kur ato pritet të hiqen, kodrat do të mbesin të padëmtuara. /NGJYRA.COM/

C5GFC5 Gigantic solar farm in Provence , Les Mees , France Les Mees 5 Frankreichs größter Solarpark geht ans Netz / France’s large Les Mees 2 A general view shows solar panels to produce renewable energy at the photovoltaic park in Les Mees, in the department of Alpes-de-Haute-Provence 112.000 Solarmodule auf 800 Metern Höhe / 112,000 solar modules

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply