Skulpturat që sfidojnë logjikën dhe gravitetin

Imagjinata e njerëzve është e pafundme, dhe po kjo imagjinatë, bën që artistët të krijojnë skulptura nëpër botë nga më të pabesueshmet. Disa nga këto krijime artistike sfidojnë logjikën, por dhe ligjet e fizikës.

Prandaj, mos u befasoni kur ndesheni me skulptura që lundrojnë në ajër, që rrinë pezull, të përmbysura, apo dhe që mbajnë balancin e tyre falë ndonjë mjeshtrie apo teknike të mistershme.

Vetëm mund të imagjinoni se, sa talent ka një skulptor që është në gjendje të krijojë vepra të tilla dhe sa përpjekje dhe mund ka shpenzuar në realizimin e një vepre të tillë.

Në vijim ju sjellim 20 skulptura të mahnitshme në botë të përzgjedhura nga BrightSide, e të cilat sfidojnë gravitetin. Kënaquni! /NGJYRA.COM/

1. Akrobati në ajër, EBA

skulp ajer 0001

2. Sfera e çelikut, Australi

skulp ajer 0002

3. Mospërfillja e gravitetit, SHBA

skulp ajer 0003

4. Gjimnastja, SHBA

skulp ajer 0004

5. Ekspozita Porsche, Mbretëri e Bashkuar

skulp ajer 0005

6. Lëzivja finale, Francë

skulp ajer 0006

7. Elefanti lundrues, Francë

skulp ajer 0007

8. Gjeometria e pezulluar, SHBA

skulp ajer 0008

9. Mbreti dhe mbretëresha, EBA

skulp ajer 0009

10. Djaloshi me delfin, Mbretëri e Bashkuar

skulp ajer 0010

11. Futbollisti, Zelandë e Re

skulp ajer 0011

12. Shkallët drejt qiellit, Australi

skulp ajer 0012

13. Guri fluturues, Egjipt

skulp ajer 0013

14. Makina e përmbysur, Britani e Madhe

skulp ajer 0014

15. Rubineti gjigant, Zvicër

skulp ajer 0015

16. Ekspozita e makinës Jaguar, Mbretëri e Bashkuar

skulp ajer 0016

17. Bebja e fjetur në ajër, Singapor

skulp ajer 0017

18. Facoleta e Gulliverit, Zelandë e Re

skulp ajer 0018

19. Tavolina mbi hulahop, Itali

skulp ajer 0019

20. Skulptura prej rëre, Portoriko

skulp ajer 0020

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply