Në shkollën e Sumo-mundjes

Të jesh mundës profesionist i Sumos është nder i madh në Japoni, por ky sport kërkon diçka më shumë se një trup masiv. Për të qenë pjesë e mundësve sumo, që konsiderohet ikonë e sporteve japoneze, duhet të kaloni nëpër një sistem të veçantë shkollimi.

Fillestarët ndjekin mësimin në shkollat sumo për 6 muaj, ku përfshihet trajnimi psikik dhe edukimi i përgjithshëm mbi këtë lloj të sportit.

Në vijim ju sjellim një fotogaleri që tregon se çfarë mësohet në shkollat e sumo-mundjes. /NGJYRA.COM/

Kur nuk gjenden në ring, studentët e sumos gjenden në klasë mësimi, ku studiojnë temat relevante rreth këtij sporti.

sumo shkolla001

Në shkollën e sumos mësohet kaligrafia, historia e mundjes sumo, mjekësia sportive, biologjia, si dhe njohuritë e përgjithshme rreth këtij sporti.

sumo shkolla002

Veshja është opsionale.

sumo shkolla03

Secili subjekt shpjegohet nga një ekspert.

sumo shkolla05

Studentët nuk janë të obliguar të kalojnë testin, por janë të obliguar t’i ndjekin ligjëratat.

sumo shkolla04

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply