Peizazhi i jashtëzakonshëm i gjeoparkut Yehliu

Yehliu është një kep në qytetin bregdetar Wanli, në veri të Tajvanit, i njohur për peisazhin e tij  të jashtëzakonshëm gjeologjik.

Shkëmbinjtë unikat, të cilët edhe e kanë bërë këtë vend të njohur në  botë, janë të përqendruar në zonën e gadishullit të gjatë 1700 metra, të njohur si gjeoparku Yehliu.

Yehliu gjeopark10

Shumica e këtyre shkëmbinjve i kanë edhe emrat e tyre, të cilët i kanë marrë sipas dukjes së tyre të pazakontë. Më i famshmi është “Koka e Mbretëreshës”, i cili është njëherësh edhe ikonë kult  e Tajvanit dhe simbol jozyrtar i qytetit  Wanli.

Disa nga shkëmbinjtë e famshëm njihen me emrat si “Këpuca nga përrallat”, “Kosherja e bletës” dhe “Qirinjtë e detit”.

Yehliu gjeopark11

Shumë shkëmbinj përmbajnë edhe fosile, të cilat janë me origjinë burimore nga Tajvani.

Dielli, era, shiu, dallgët dhe tornadot e fortë e kanë shdërruar këtë vend në një nga gjeoparqet më të mahnitshme dhe të bukura në botë. /NGJYRA.COM/

Yehliu gjeopark12 Yehliu gjeopark13 Yehliu gjeopark14 Yehliu gjeopark15 Yehliu gjeopark16 Yehliu gjeopark2 Yehliu gjeopark1 Yehliu gjeopark ballina Yehliu gjeopark20 Yehliu gjeopark19 Yehliu gjeopark18 Yehliu gjeopark17 Yehliu gjeopark3 Yehliu gjeopark4 Yehliu gjeopark5 Yehliu gjeopark6 Yehliu gjeopark7 Yehliu gjeopark8 Yehliu gjeopark9

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply