15 gjëra që e bëjnë Dubain qytetin më madhështor në botë

Dubai konsiderohet si qytet i luksit, ekstravagancës dhe parave – por, a e dini pse është kështu? Në fakt – a e dini cilat janë ato gjëra që e bëjnë Dubain kaq madhështor?

Dëshmitë janë të shumta, por ne kemi përzgjedhur 15 fakte se përse Dubai konsiderohet kaq ekstravagant, madje deri në atë masë sa që nga shumëkush përshkruhet dhe si vend i luksit të tepëruar.

Në vijim shikoni fotoglerinë që e identifikon këtë qytet në mes të shkretëtirës – që vetëm deri para disa dekadash ishte një fshat i shkretë  – me luksin e pakrahasueshëm me vende apo qytete tjera në botë. /NGJYRA.COM/

1. Dubai ka kopshtin më të madh të luleve në botë

dubai luks1

2. Burj Khalifa është ndërtesa më e lartë në botë

dubai luks2

3. Në Dubai janë krijuar ishujt ekstravagant artificial si “Palm Island”

dubai luks3

4. Apo, dhe ishujt privat “The World”

dubai-luks4a

5. Burj Al-Arab është hoteli i vetëm në botë me 7 yje

dubai luks4

6. Dubai ka një ski-resort të mbuluar që frekuentohet shumë

dubai luks5

7. Në këtë qytet gjenden përplot lokacione të Starbucks

dubai luks6

8. Këto janë veturat e policisë në këtë qytet

dubai luks7

9. Ky bankomat është nga ari. Po, po, nga ari

An Emirati man tries the "Gold to Go" ve

10. Ky është Departmaneti i Zjarrfikësve i Dubait

dubai luks9

11. Mund të pini çokollatë të nxehtë në kafenenë e akullt në mes të shkretëtirës

A Saudi Arabian family drinks hot chocolate at Chillout cafe in Dubai

12. Kalorësit robotë ngasin devetë në Dubai

dubai luks11

13. Mund të luani tenis në fushën e tenisit që gjendet mbi Burj Al-Arab

dubai luks12

 

14. Dubai ka qendrën tregtare më të madhe në botë, Dubai Mall, me akuarium gjigant brenda saj

dubai luks13

15. “The Golden Phoenix” është keku (ëmbëlsira) më e shtrenjtë në botë, që mund të konsumohet në Dubai Mall. Kushton “vetëm” 1,223 dollarë ndërsa është e mbështjellë me ari që hahet

dubai luks15

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply