Skulpturat e mahnitshme prej luleve në paradën e Zundertit

Parada lulesh mbahen në gjithë botën, por ajo që mbahet në Zundert të Holandës, e quajtur “Bloemencorso”, është më e veçanta, më e bukura dhe më e madhja në botë.

Skulpturat e mëdha të punuara prej teli, kartoni dhe letre, janë të mbuluara plotësisht me lule (dahlia), të cilat kultivohen posaçërisht për këtë ngjarje.

Në këtë paradë, 20 fshatra të ndryshme i ekspozojnë skulpturat e tyre të mëdha, ku për punimin e secilës angazhohen qindra persona, të moshës 1-100 vjeçe.

Zundert39

Anëtarët më të vjetër të ekipeve punuese janë kryesisht përgjegjëse për mbjelljen dhe rritjen e  luleve, ndërsa ata më të rinjtë i punojnë skulpturat në tendat e mëdha të përkohshme, të cilat ngriten enkas për këtë rast.

Parada mbahet të dielën e parë në shtator, ndërsa tendat ngriten qysh në maj ose qershor, kur vullnetarët e fillojnë punën e tyre në punimin e strukturë së skulpturës.

Zundert1

Më stresueset janë tri ditët para fillimit të parades, kur ndërtuesit punojnë ditë e natë për t’i zbuluruar  skulpturat me lule të freskëta. /NGJYRA.COM/

Zundert8 Zundert6 Zundert7 Zunder4 Zundert10 Zundert12 Zundert5 Zundert3 Zundert2 Zundert40 Zundert38 Zundert37 Zundert36 Zundert35 Zundert34 Zundert27 Zundert29 Zundert30 Zundert33 Zundert32 Zundert31 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zundert23 Zundert24 Zundert25 Zundert26 Zundert22 Zundert21 Zundert20 Zundert19 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Zundert17 Zundert15 Zundert14 Zundert13 Zundert9 Zundert11 Zundert4

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply