Fotografitë e rralla që tregojnë një anë interesante të historisë

Këto fotografi u hedhin një vështrim pak më ndryshe nga ato që i kemi dëgjuar (parë) shumë ngjarjeve dhe figurave historike. Disa prej tyre na befasojnë, disa na bëjnë  të qeshim, ndërsa disa të tjera na bëjnë ta çmojmë më shumë historinë. /NGJYRA.COM/

Kjo pushkë-top e gjatë rreth 2.5 metra, me plumba (“predha”) të mbushur me rreth 0.5 kg barut, me një të shkrepur mund të vrasë mbi 50 zogj. Nga vitet 1860-të përdorimi i saj është ndaluar në shumicën e shteteve të botës për shkak të ndikimit të madh negativ në numrin e zogjve.

Fotohistori1

1939, Turma në Nju Jork (nuk ka as dhe një njeri të vetëm pa kapelë në kokë)

Fotohistori2

Fotografia unikate e Adolf Hitlerit që paraqet ngjyrën e kaltër të syve të tij

Fotohistori3

1923, Testimi i jelekut antiplumb

Fotohistori4

Dita H, kur Suedia e ndërroi anën e qarkullimit në rrugë

Fotohistori5

Ushtari gjerman duke marrë në shenjë me pushkë, derisa qëndron në këmbë në shpinën e kalit të trajnuar.

Fotohistori6

1945, Anija e stërmbushur me trupa amerikane që po ktheheshin në Nju Jork pas Ditës së Fitores (Day-V).

 Fotohistori7

Gjenerali i Luftës Civile,Ambrose Burnside: për përshkrimin e leshit në faqet e tij u sajua fjala “faqeleshi”.

Fotohistori8

1905, Bananet e para në Norvegji

Fotohistori9

1937, Një përshkrim i qartë i ndarjes klasore të shoqërisë së Britanisë së Madhe para Luftës së Dytë Botërore.

Fotohistori10

Foto: www.imgur.com

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply