Pagoda Thanboddhay krenaria e Mianmarit

Pagoda Thanboddhay është një kompleks masiv budist në Monysa të Mianmarit (ish-Birmani). Në muret dhe shtyllat e këtij tempulli të praruar në ar, ka hiç më pak se 500.000 piktura e statuja të Budës.

Ndonëse është ndërtuar në fillim të shekullit të 14-të dhe renovuar në vitin 1939, në këtë pagodë  janë ruajtur të gjitha figurat e Budës dhe i gjithë  ari.

Thanboddhay1

Nga koha e renovimit të saj, kjo pagodë mahnitëse që lë me gojë hapur turistë dhe pelegrinë, vazhdon të jetë një nga atraksionet më të mëdha turistike në këtë vend. /NGJYRA.COM/

Thanboddhay16 Myanmar 2007 Crazy colourful Thanboddhay Paya #8 Thanboddhay8 Thanboddhay19 Thanboddhay20 Thanboddhay18 Thanboddhay17 Thanboddhay10 Thanboddhay7 Thanboddhay22 Thanboddhay4 Thanboddhay23 Thanboddhay24 Thanboddhay25 Thanboddhay26

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply