Teatrot e bukura të Shën Petersburgut

Edhe pse nuk ështe qyteti me më se shumti teatro në botë, Shën Petersburgu në Rusi, pa dyshim njihet si qyteti me teatrot ndër më të bukurat në botë.

Nëse ndalemi te numrat, atëherë duhet të themi se New Yorku është qyteti që ka më se shumti teatro aktive në botë – 420, pastaj Parisi 353, Tokio 230, Londra 214, Stambolli 184, ndërkaq Shën Petersburgu ka mbi 100 sosh.

Teatri i parë profesional dhe i përhershëm në Rusi është “Teatri Rus i Tragjedisë dhe Komedisë”, që është themeluar po në Shën Petersburg, në vitin 1756, me urdhër të caricës Elizabetë.

Që nga ajo kohë, e deri më sot, në këtë qytet janë hapur mbi 100 teatro tjera, disa të specializuar për komedi, disa për opera apo dhe baletin e famshëm rus.

Në vijim ju sjellim disa nga teatrot më të bukura të Shën Petersburgut dhe të botës njëkohësisht. /NGJYRA.COM/

teatri rus1

Teatri Mariinsky, teatri i famshëm i operës dhe baletit në botë

teatri rus2

Teatri Komissarjevsky

teatri rus3

Teatri Alexandrinsky

teatri rus4

Salla e koncerteve Mariinsky

teatri rus5

Teatri Mikhaylovsky

teatri rus6

Teatri shtetëror e akademik i baletit “Boris Eifman”

teatri rus7

Teatri kamertal “Opera e Shën Petersburgut”

teatri rus8

Teatri i Komedisë Muzikore

teatri rus9

Teatri i muzeut shtetëror “Hermitage”

teatri rus10

Teatri i Pallatit Yusupov

teatri rus11

Filarmonia e Shën Petersburgut

teatri rus12

Teatri Ynë (Nas Teatr) 

Artikuj që mund t\'iu interesojnë

Leave a Reply